Aktualno

Vpis v 2. semester jogijskih vadb 2022

S koncem januarja se končuje naš prvi jogijski semester vadbenega obdobja 2021/22.

Smo kot barke na odprtem morju. Plutje v smeri naših začrtanih poti je včasih popolnoma mirno, spet drugič moramo močno kljubovati, uporabiti voljo in moč za umirjeno in prijetno plovbo. Počasi kukamo iz močno razburkanega morja, kako bomo nadaljevali, pa je v veliki meri odvisno od nas samih.

Seveda bomo še izkušali dinamiko narave (tudi v prenesenem pomenu) in prav zato je pomembno kako smo pripravljeni. Vse je v  nenehnem teku, vse v nenehni dinamiki vzpenjanja, občudovanja, spuščanja, obžalovanja. Vzhajanje ustvari dan, zahajanje ustvari temo. Spremembe so stalnica našega življenja.

V obdobju, ko se barka močno nagiba, moramo pridno iskati protiutež. Pa smo takrat dovolj močni in stabilni za kljubovanje?
Ravno v takšnem obdobju se razkriva ozir. kaže moč naše stabilnosti. V mirnem stanju  je namreč naš občutek stabilnosti velikokrat zamegljen in običajno takrat ne čutimo potrebe po utrditvi. Vendar je ravno to pravi čas za oplemenitenje.  Tudi jadra so namreč  tkana v brezvetrju.

V naši naravi pa je tako, da v mirnem obdobju pogosto zamahnemo z roko, češ, saj je vse v redu. Pa je lahko tudi drugače?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja