Aktualno

VABLJENI K VPISU V 2. SEMESTER 2022/2023

Vabim vas k vpisu v 2. semester jogijske sezone 2022/23.

Za nami je že prvi mesec letošnjega leta in z njim se končuje tudi naš prvi jogijski semester vadbenega obdobja 2022/23.

Z jogijsko vadbo bomo nadaljevali  tudi v drugem semestru, tako v živo, kot tudi po spletu, po ustaljenem urniku.
Še naprej se bom trudila pripravljati zanimive vadbe, ki vas bodo peljale v ravnotežje med krepitvijo in raztezanjem, v ravnotežje med  aktivnostjo in umirjenostjo skladno z dihom v čuječem odnosu do samega sebe.
___________________________________________________________________________________

Ko se dobivamo na naših jogijskih srečanjih, krepimo svojo fizično in tudi notranjo moč. Tako nas ena in druga podpirata v vsakdanjem življenju. Pogosto se v jogi poudarja predvsem zunanja moč, ki je seveda nujno potrebna skladno z elastičnostjo in gibljivostjo.
Malokrat pa se pove, da v jogi teče tudi  proces odstiranja  prekrivnih plasti notranje moči, ki jo vsi nosimo v sebi, a nam jo življenje s svojim dinamičnim procesom neprestano prekriva.
Notranja moč je naš neusahljiv vir energije, ki se izrazi, ko ga poiščemo in prepoznamo. Tega vira ne moremo  spoznati, če ne stopimo v stik s seboj.
Le v stiku s seboj se lahko iskreno soočimo s svojo pristno naravo, torej takrat, ko si dovolimo vstopiti v svoj svet. Sobivanje in delovanje v svoji naravi nas polni s posebnim bogastvom.
Smo  lahko sploh zadovoljni, če nismo v esencah svoje narave?
Zdi se, da lahko, a je to počutje prehodne narave. Takšno zadovoljstvo nas neprestano vabi v proces iskanja zadovoljstva v zunanjem svetu. Lahko pa je obratno, lahko vstopamo v zunanji svet s svojim  notranjim zadovoljstvom. J

Vendar pa pot k sebi ni vedno lahek zalogaj. Nemalokrat je potrebno soočanje s kopico potlačenih čustev, številnimi izkušnjami  in doživetji, ki jih nosimo v sebi. Vendar šele ob priznavanju in sprejemanju vsega tega v sebi,  umirjeno stopamo naprej, ponovno močni, sveži in prostorni za nove izzive in dinamiko življenja.

Ne smemo si dovoliti upogniti pod težo fizičnih in čustvenih bremen, ki jih nosimo v sebi.

Z rednim čiščenjem ustvarjamo prostor v svojem telesu.  To pa zahteva zavestno delo na sebi.

Ustvarjajmo prostor v sebi, da bomo lahko shranili vanj še veliko lepega, nepozabnega, plemenitega, enkratnega.

Odpirajmo se življenju.

Namaste

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja