Aktualno

VABLJENI K VPISU V 2. SEMESTER

Ko se odločamo za vadbo joge se utrne nešteto pomislekov: nisem dovolj gibljiv, meni pa to ne gre, kaj pa če se poškodujem …in še in še. Seveda je potrebno tehtati, izbirati, se odločati in predvsem po odločitvah tudi stati za njimi. Vadba joge ne daje takojšnjih rezultatov, je tek na daljše proge, vendar pa takšen tek prinese odlično, bolj trdno stabilnost in podporo.

Vadba joge mora zagotavljati varno gibanje, gibanje, ki krepi fizično in psihično jedro, da podprti lahko stopamo dnevnim izzivom naproti. To je tisto, kar največ  šteje. Varna in pravilna izvedba začne razvijati pravi okus.

Ne potrebujemo namreč gibov in izzivov, ki jim nismo kos. Seveda se zavejmo, da ta  kos včasih pojedo naši strahovi, s katerimi se moramo tudi naučiti zobati semena.
Kaj pa je tisto kar potrebujemo? Potrebujemo vitalno in notranje opolnomočeno  telo, da lahko polno zadihamo s svojimi koraki v vsak nov dan. Pri jogi še zdaleč ni pomembno to, da naredimo »fascinantne« in predvsem za oko privlačne položaje. »Bistvo je očem nevidno« pravi Mali princ. Pomembno je, kaj čutimo v sebi,  in ko to v pravi meri povežemo s fizičnim telesom in dihom, delujemo v tisti pravi polnosti. Tisto kar šteje, je dobro počutje v svoji koži, v svoji pravi naravi. S tem največ lahko podarimo sebi in posredno tudi drugim.

Vadba je lahko prijeten izziv, v katerem se moramo znati prepustiti njenemu procesu in seveda zaupanju v učitelja. Res pa je, da ni vsak učitelj za vsakogar, kar tudi povem.

Zaključujem s pregovorom: Ko je učenec pripravljen, pride učitelj.
Ob iskreni nameri, se vedno vse nadaljuje v pravi smeri.

Namaste

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja