O meni

  • Registrirana učiteljica joge IRJU 600 pri Joga združenju Slovenije (http://joga-zdruzenje.si/za-ucitelje-postani-clan/)
  • opravljen 200 urni tečaj za učitelja joge,
  • opravljen 300 urni tečaj joga terapije,
  • opravljenih več kot 3.000 ur jogijskega poučevanja v različnih skupinah,
  • pridobivanje jogijskih izkušenj in poglabljanje znanja, Chiang Mai, Tajska 2017,
  • pridobivanje jogijskih izkušenj in poglabljanje znanja, Goa, Gokarna, Varkala, Kochi,  Indija 2019,
  • vsakoletno izobraževanje in udeležba na različnih delavnicah, seminarjih v Sloveniji, tudi s tujimi gosti,
  • vpisana v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu.

Pred 20 leti sem začela iskati  nekaj kar bi združilo umirjeno aktivnost z notranjim zadovoljstvom in hkrati omogočalo duhovno rast. Že od malih nog sem bila v gibanju, nekaj let sem trenirala tudi smučarski tek. Ko sem ugotovila, da tekmovalni način ni nekaj, čemur bi lahko sledila, mi je tek ostal kot sprostitev, stik z naravo pa je bil prisoten po manj ubranih poteh. Najljubše mi je bilo gibanje, ki sem ga lahko prilagodila sebi. Ko je življenje prineslo več odgovornih obremenitev, med njimi tudi družinskih, mi je bilo sámo gibanje premalo, potrebovala sem nekaj več. Tako sem se pred 20 leti prvič srečala z jogo pri učiteljici Taši, pri kateri sem začela jogo tedensko izvajati. Tudi moji otroci, s katerimi smo preživeli skupaj veliko časa, so vedeli, da so torki rezervirani za mojo jogo.

Ker mi je joga prinašala energijo, moč, pomagala reševati številne težave s pozitivnimi spremembami, sem se pred 10 leti začela ukvarjati z njo še bolj aktivno, postajala je moj vsakdan. Naredila sem 200 urni tečaj za učitelja joge, opravila pa tudi 300 urni tečaj joga terapije. Sedaj poučujem jogo že sedmo  leto. Opravljenih imam že več kot 3.000 ur poučevanja na jogijski blazini v različnih skupinah. Poučevanje je moje poslanstvo, saj sem kot profesorica na srednji šoli poučevala več kot 20 let, sicer tematsko drugo področje.

Že od nekdaj  je  narava ena od mojih potreb. Še vedno se odpravljam na tek in sprehod, najraje po manj uhojenih poteh. Tudi ta aktivnost skupaj z jogo skrbi za moje telo. Joga prijazno povezuje telo, um, srce in dušo, narava pa me zliva z vesoljem, notranje dopolnjuje in prinaša notranjo svobodo.

Za notranjo harmonijo pa je potrebno tudi uravnavanje svoje notranjosti z okoljem.  Joga mi pomaga uravnavati energije v sebi.  Šele v usklajenem notranjem stanju sem lahko dober komplementarni faktor okolju. Takrat lahko z odprtimi očmi sprejemam vse, kar se okoli mene dogaja in izražam svoje najboljše, kar so deležni tudi drugi. Takrat v polnosti lahko prejemam pozitivne energije okolja, se primerno naravnam za reševanje vseh negativnosti v skladu s svojo notranjostjo, svojimi sposobnostmi. Tako je možno pokazati najboljše  v skladu s svojo esenco. Ker pa je okolje tudi poučno in zelo dinamično, se življenje neprestano spreminja. Ves čas je potrebno čiščenje in uravnavanje notranjih energij. In prav to mi prinaša joga. V fizično telo se odtisne prav vse kar doživimo, zato je pomembno, da je naša aktivnost tudi fizična.  V  tem primeru mi s primernim pristopom to joga definitivno omogoča, saj obravnava človeka celostno v vseh pogledih. Zame je to disciplina, ki upošteva iztočnice posameznika in gradi na njih do boljšega in lepšega jutri, do dobrega življenja. Kaj je dobro? Dobro je tisto, kar je v skladu z nami, z našo notranjostjo. Da pa ugotavljamo kaj je dobro za nas, je potrebno soočenje z različnimi aspekti svoje notranjosti. V procesu odstiranja vseh notranjih vozlov, ki so se tekom naših let naložili v naši notranjosti,  je včasih to naporno in težko, ampak na koncu zato občutimo toliko večje zadovoljstvo. Gre za rast, ki jo vsak doživlja na svoj način. Lepo je, če jo doživljamo harmonično s seboj in z okoljem v katerem živimo, naravnem in sociološkem. Prišli smo iz narave in tja se naše snovno telo tudi vrne.


Vmes vsakdo stopa po svoji življenjski  poti, ki teče zelo blizu drugih poti in se z njimi velikokrat dinamično preplete. Moja življenjska pot je najlepša takrat, ko je z menoj na poti prijazen stisk dlani uma in srca.


razteg-joga

Pošlji svoje vprašanje