Aktualno

SPLETNI SEMINAR – Ublažitev stresnega odziva v sebi, v nelagodnih stresnih situacijah – predavanje z razpravo in vajami diha.

Si lahko pomagam sam v stresni situaciji?

Korona obdobje je precej pretreslo naš notranji svet. Ta se je še dodatno napolnil s strahom, napetostmi, negotovostmi, dvomi in stiskami. Dodobra razburkan notranji svet je težje odziven na spremembe, ki so sicer del našega življenja. Vse to se zrcali v neželenih in neprijetnih odzivih do zunanjega okolja pa tudi v svojih »uničujočih« fizioloških reakcijah, ki so morda prerasle naraven, zdrav odziv telesa na stres. Dobri in zdravi načini komunikacije podpirajo sobivanje in sodelovanje tako v domačem, delovnem in prijateljskem okolju. Predvsem se počutimo neprijetno in destruktivno takrat, ko se zavemo slabih odzivov ali slabega stanja v sebi. Ključ do izboljšanja stanja v sebi je zavedanje. Res je, da je ta ključ včasih težko poiskati in ga še težje uporabiti. Neizpodbitno pa je dejstvo, da moramo začeti pri sebi.

Imamo orodja s katerimi si lahko pomagamo v stresni situaciji, da ublažimo svoje fiziološke reakcije v telesu. V kolikor so takšne reakcije prepogoste, predolgotrajne, lahko prerastejo v kroničen stresen odziv.  V tem primeru  je potreben kompleksen pristop v mirnem obdobju. Vsekakor si v prvi vrsti lahko pomagamo sami. Tudi v kompleksnem pristopu reševanja težav smo mi tisti, ki si pod vodenjem strokovnjaka postavljamo novo bolj umirjeno pot.

Interaktivno srečanje vsebuje predavanje z razpravo na temo stresa in ublažitve nelagodnih odzivov v sebi v stresni situaciji. Imeli bomo tudi praktične vaje diha.

Datum dogodka: 16. 12. 2021, ob 17.00 do 17.40

Virtualni dogodek

Cena: 15 EUR

Prijave preko e-pošte: [email protected]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja