Joga članki

Jogijski vikend v Planici

Že nekaj let ohranjamo tradicijo jogijskih vikendov. Vikende smo že preživeli ob morju, na Pohorju, v letošnji sezoni pa nas je pot zanesla v alpsko dolino pod Ponce. Jogijski vikend je bil tematsko obarvan s čuječnostjo in meditacijo.

Zbrali smo se v petek popoldne in se namestili v hotelu Dom Planica. Popoldne smo najprej namenili spoznavnemu druženju ob jezeru Jasna, nato ga nadaljevali z jogijskim gibanjem s pridihom meditacije. Prebudili smo se v sončno sobotno dopoldne, kar nas je zvabilo na sprehod po dolini Tamar do doma v Tamarju. Na poti nismo prisluhnili samo svojemu dihu, pač pa tudi dihu narave. Pogled so nam bogatili obsijani vrhovi mogočnih gora.  Obsijani in sveže obarvani pa niso bili samo vrhovi,  pač pa tudi naša nasmejana lica. Sobotno popoldne smo nadaljevali z  umirjenimi tehnikami joge, s predavanjem, pogovorom, dotikom čuječnosti, večer pa zaključili na družaben način.

Kot že prejšnje jutro, smo se tudi v nedeljsko jutro prebudili z jogo, po zajtrku prepustili različnim jogijskim tehnikam vključno z meditacijo.

Z zaključnim, skupnim kosilom smo ugotovili, da je za nami eden od prijetnih, umirjenih vikendov.  Vse to je v nas prebujalo in izvabljalo sproščenost, vedoželjnost, igrivost, avtentičnost. Nepozaben vikend s prijetno skupino.

oktober, 2019

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja