Joga terapija

Joga terapija je terapija za telo in um. Na neagresiven način pristopa k zdravljenju različnih težav. V joga terapiji se uporabljajo različne jogijske tehnike in metode, tudi ob upoštevanju zdravstvenih nasvetov. Na ta način posameznik vstopa v proces samozdravljenja. Joga terapija izhaja iz razumevanja, da lahko proces zdravljenja in prava sprememba pride le od znotraj navzven. Na človeka gleda celostno. Procesi v terapiji tečejo počasi in zahtevajo aktivnost in doslednost posameznika. Ne moremo pričakovati, da bomo izboljšali stanje ali naenkrat odpravili težave, ki smo jih morda leta in leta gradili. Tu gre tudi za vzorce obnašanja posameznika. Joga terapija pa je namenjena tudi preventivi.

Joga terapija se izvaja izključno za posameznika in prilagodi njegovim težavam. Pogoste težave so: obolenja živčnega sistema, anksioznost, depresija, stres, težave dihalnega sistema, težave mišično skeletnega sistema, težave kardiovaskularnega sistema ipd.

Živimo v obdobju, v katerem nas okolje »ves čas potrebuje«. Zaradi pomanjkanja časa in kopice obveznosti je naše ravnanje postalo v veliki meri avtomatsko, kar pa pomeni odtujitev od samega sebe. V tem primeru joga pelje v proces spoznavanja samega sebe. V procesu spoznavanja, transformacije  oziroma samozdravljenja, posameznik prihaja v stik s seboj in prebuja svojo notranjo inteligenco samozdravljenja, ki jo vsi nosimo v sebi. Velikokrat smo lahko sami sebi najboljše zdravilo.