Aktualno

DELAVNICE MEDITACIJE

Vabim vas na delavnice meditacije, ki bodo izvedene v treh zaporednih sobotah. (25. 11., 2. 12. in 9. 12. 2023)
Vsakodnevno smo vpeti v kopico obveznosti, katerim sledimo in se jim posvečamo. Koliko pa se res posvetimo sebi za bolj izpolnjujoče bivanje?
Običajno se trudimo na fizičnem področju, kaj pa mentalno in čustveno področje, se temu samo prepuščamo? Ta dva področja imata močne vajeti v našem življenju. Tudi ta področja potrebujeta nego in svojevrstno krepitev za bolj umirjeno in polno delovanje svoje biti. Na ta način lahko postane naše bivanje in opravljanje obveznosti bolj izpolnjujoče. Zato vas vabim na delavnice meditacije, kjer boste spoznali orodje, s pomočjo katerega boste lahko negovali tudi ta dva področja.
  1. Uvod v meditacijo – sobota 25. 11. 2023, 9.00 – 12.00

Naše telo, um in čustva večinoma delujejo po vzorcih. Vzorci so močno delujoči sistemi in delujejo tudi takrat, ko tega nočemo ali se ne zavedamo. Zato je prvi korak k spreminjanju želenih vzorcev zavedanje. Na delavnici bomo piskali stične točke med čuječnostjo in meditacijo. Stopili bomo na pot  izkušanja prave narave svojega uma.

  1. Osnove meditacije, spoznavanje in izkušanje prave narave svojega uma – sobota 2. 12. 2023,  9.00– 12.00

Meditacija ima v različnih kontekstih različen pomen. Različnim oblikam meditacije in različnim verstvom je v meditaciji skupno to, da vsi iščejo mir v notranjosti človeka..

Na delavnici bomo pokukali v ozadje meditacije, se ustavili pri umu in se praktično podali v izkušanje tega neskončnega področja.

  1. Vrste meditacije, pasti meditacije – sobota 9. 12. 2023, 9.00 – 12.00

Spoznali bomo vrste meditacije, se dotaknili vprašanj kako izbirati metodo, kdaj meditirati in kakšni so problemi, ki s     e lahko pojavijo pri meditaciji. Vse to bomo prepletli  tudi s praktičnimi izkušnjami.

Vse 3 delavnice bomo ves čas prepletali z izkušanjem prostornosti meditativnega sveta. Tako boste opremljeni z orodjem , s pomočjo katerega boste lahko meditirali v svojem domačem okolju

 

Lokacija: OŠ Krtina, mala telovadnica, Krtina 41, Dob

Potrebna oprema: primerna podloga za vadbo in odeja

Cena delavnice: 120 EUR

Število prijav je omejeno

Prijave do: ponedeljka, 20. 11. 2023 (e-mail: [email protected])

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja